Ekmeğin,
medeniyetle birlikte, Uzakdoğu'da ortaya çıktığı tahmin edilebilir. Ekmeğin
yapımı Mısır'da çok eski tarihlerden beri biliniyordu. İlk zamanlarda
ekmek yapmak için, iyice kızdırılmış yassı taşlar kullanılıyor, bunlarla bir
çeşit peksimet pişiriliyordu.
Sonraları ocakların üstlerine konan ızgaralar kullanılmaya başlandı. Daha sonra tuğladan veya topraktan, küçük fırınlar
icat edildi. Roma'da vatandaşlar
ekmeklerini evlerindeki fırınlarda pişirirlerdi. Fırıncıların bir çeşit lonca
meydana getirmeleri ancak Trajanus devrinde olmuştur. Ekmek yeme alışkanlığıRoma İmparatorluğu'nun bütün diğer
bölgelerine İtalya'dan yayılmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder